Yellow Apartment Renovation - Pedro Varela + Renata Pinho

Yellow Apartment Renovation. The redesign of this apartment had to deal with specific issues: replace the existing floor, redesign the kitchen while keeping the laundry space, and create lots of storage space. The bathrooms and master bedroom intervention is a welcome bonus to the essential.

The kitchen is like equiped with a replaceable counter, convertible laundry room and hidden storage in a clean layout. A unified flooring and the furnishing/replacement of walls with closets gives the feeling of a bigger, somewhat open space.Walls were remade out of carpentry work and house different solutions, from storage, to seating, partitioning and doors. Playful solutions such as asymetric round holes substituting knobs, and a smiley face substituting a handle, are carved in a yellow closet which is the project’s inner core.

The bathrooms have two different geometric themes: one round, the other triangular; while the master bedroom uses wood to complement IKEA furniture.



Project title:Yellow Apartment Renovation
Architect:Pedro Varela + Renata Pinho
Country:Portugal
City:Porto